Kun ommellen tulee uutta, niin myös neulerintamalta kuuluu hyvää :)
Viikonloppuna sain vihdoinkin valmiiksi pitsihelmaisen neuletopin. Langathan tähän ostin jo viime kesänä, mutta nyt vasta sain aikaiseksi ottaa tämän työn puikoille.

1617344.jpg

Ohje on Kauneimmat käsityöt -lehdestä numerosta 4/07. Lankana siis se Online Linie 164, Java color. Puikot 2,5mm pyöröt. Neule kun neulottiin kädenteille asti yhtenäisenä. Tätä oli kiva tehdä, kun istuin pihalla lapsia vahtimassa. Yläosan tosin sain purkaa, kun tein siitä ensin liian lyhyen. Ohjeessa pääntie oli tosi avara, enkä liiemmin sellaisista tykkää, joten soveltamiseksi meni. Onneksi sain tämän valmiiksi, eikä jäänyt roikkumaan. Lankaa olin varannut työtä varten 400 g, mutta pikkuisen yli 100 g sitä jäi kuitenkin. Täytyy miettiä, jos tuosta saisi taaperolle jotain kivaa tehtyä. Hieman lanka halkeili neuloessa, mikä hidasti kilkuttamista, mutta muuten tuntui tosi mukavalta.

* *

Kietaisumekkoa käytin ekaa kertaa lauantaina miehen serkun lakkiaisissa. Mekko sai kovasti kehuja :) Tietenkään ei tullut otettua siitä kuvia silloin, joten alla muutama yöllä otettu kuva:

1617341.jpg

1617342.jpg

1617343.jpg

Helman päädyin kääntämään palttausnauhan avulla, eipä tullut siis ommelta :) Yläosa vaatii vielä pientä viilausta ennen seuraavia juhlia, mutta muuten olen mekkoon tosi tyytyväinen.
Kyllä mun nyt kelpaa ;)