Niinhän sitä luulisi, että kotiäiti ehtii tehdä vaikka mitä, kun on "vain kotona" lasten kanssa. Olen itsekin ihan yllättynyt siitä, että tämän härdellin keskellä olen ollut näinkin ehtiväinen.

Naapurille sain vihdoinkin neulottua palmikkopaidan kaveriksi lupaamani lapaset ja pipon. Nyt tuosta vanhasta Novitan Fauna-langasta jäi jäljelle pari pientä nyssäkkäkerää.
Lapasiin tein kuuden silmukan palmikot ihan omasta päästäni, pipoon poimin ohjeen Ullan neulelehdestä (Karelia-pipo).

1971422.jpg

Lapasten pitäisi olla lämpimät, sillä tein niihin vuorin tuplalapasen ohjeilla. Itse diggaan enemmän tuosta peukalosta kiilalla, joten näissäkin on tuo peukalokiila.

1977358.jpg

Päällinen on siis Novitan Faunaa, puikkoina nelosen bambut (ihanat!). Vuoriksi löytyi jämäkerä Seiskaveikkaa, ja puikkoina käytin kolmosen ruusupuisia sukkiksia.

Pipon tein naisen pipon ohjeilla, ja tuo on kyllä minulle hieman liian iso. Täytyy katsoa, mitä naapuri sanoo, kun ohjeisti tekemään riittävän ison. Toisaalta, jos tuosta tuli ihan liian iso, niin äkkiäkös minä tuon puran ja teen lasten pipon ohjeella vähän pienemmän :)
Malli oli tuossa tosi kiva, ja pipo on päässäkin ihan hauskan näköinen.

1977367.jpg

Näin hienolta se näyttää ylhäältä päin:
1977359.jpg

Faunan suosituspuikkokoko on 6, mutta pipon tein silti nelosen bambuisilla sukkiksilla. Minkäköhänlainen hehtaaripipo tuosta olisikaan kutosen puikoilla tullut...?

En osaa ollenkaan tehdä vain yhtä työtä kerrallaan, vaan lähes poikkeuksetta tekeillä on vähintään kaksi työtä. Jos toisen tekemiseen hetkellisesti kyllästyy, voi toista sen aikaa neuloa eteenpäin :)

Esikoinen oli jo keväällä pyytänyt minua neulomaan hänelle jotain kivaa. 1/2008 Modasta löytyikin sitten kiva ohje pikkupalmikkopuseroon, jonka esikoinenkin kelpuutti. Langan (Grignasco Tango, villaa 50%, alpakkaa 25%, viskoosia 25%)  kävin hakemassa Helsingin Menitasta aikaa sitten.

1977377.jpg

Neuleesta tuli tosi kevyt, kiitos langan sisältämän alpakkavillan. Lankaa meni n. 350g. Olin varannut työhön 400g lankaa, joten jälleen jäi yksi kerä tätä lankalaatikkoon. Mitähän siitä sitten joskus tekisi?

1977370.jpg

Palmikoita on kiva neuloa, mutta tämän rupeaman jälkeen en ihan välittömästi halunnut ottaa jälleen uutta palmikkoneuletta puikoille. Jostain kumman syystä ;)