Tulihan sekin ilta, että sain raahattua askartelulaatikkoni esille ja istuuduttua alas. Haikein mielin siirsin neuleen (Sublimen merinovillasta nuttu kuopukselle) syrjään ja tartuin saksiin ja liimaan. Vauvat ne kasvavat niin äkkiä, että oli ihan pakko tarttua jo toimeen.

Tässä ensimmäinen:

Tämä kortti lähtee huomenna postin mukana Keski-Suomeen.

Alla on valkoinen neliskanttinen korttipohja (taitettu). Päälle liimasin vaaleanpunaisesta kuitukankaasta samankokoisen palasen. Sen päälle liimasin söpön vauvakuvan. Kuva löytyi netistä, josta siirsin sen tekstinkäsittelyohjelmaan, tulostin kiiltäväpintaiselle paperille ja leikkasin ovaalin muotoon. Kuva olisi varmaan näyttänyt paremmalta, jos tuohon olisi ollut liimata vielä jotkut kehykset, mutta työvälineet eivät ole ihan priimaa - vielä.

Sitten ryhmäkuva:

 

Näistä kolmesta ensimmäinen matkaakin kauas, aina Japaniin (Tokioon) asti.

Kuva löytyi tähänkin netistä ja hoidin sen ulos samoin kuin edellä. Tällä kertaa vaaleanpunainen paperi korttipohjan päällä on käsintehtyä. Ja tällä kertaa leikkasin siihen aukon tuota kuvaa varten. Kulmien sydämet tein "sydänreijittäjällä" vaaleanviininpunaisesta kartongista.

Walesiin päätyy kortti numero kolme:

Valkoiseen korttipohjaan tein kohokuviolevyllä kolme sydäntä tuonne vasempaan yläkulmaan. Toisella kohokuviolevyllä tein nuo kirjaimet, jotka sitten leikkasin irti ympyrän muotoon. "Pallot" on kiinnitetty korttiin 3D-tarroilla. Niiden välissä on itsekiinnittyvää nauhaa. Ja alakulmassa vielä kuvioreijittäjällä tehty kulma.

Ympyrä sulkeutuu, kun neljännen vauvakortin määränpää on Hämeessä:

Yhä vain samoja valkoisia korttipohjia. Tähän leimasin keskelle tekstin "Onnea", kohokuviolevyllä tein kolme sydäntä oikeaan yläkulmaan ja askartelulaatikon kätköistä löytyneet 3D-kukat kiinnitin vielä lisäksi tuohon korttiin. Tämä tietysti kävisi myös hääonnittelukortista, mutta kun sydämiä on kolme, tarkoittaa se enemmän kolmen hengen perhettä kuin pariskuntaa :)

Joka kortissa on sisällä myös runonpätkä. Nekin löysin netistä ja otin käyttöön. Englanninkieliset runot löytyivät täältä (NB 18). Ja läjäpäin suomenkielisiä runoja löytyy täältä.

Ja jottei ihan tylsäksi kävisi tämä elämä, sain taas tänään kuulla eräältä ystävältäni vauvauutisia. Se tekeekin korttitehtaalla ruuhkan touko-kesäkuulle ;)