Vuodenvaihde meni sujuvasti mökkeillessä Etelä-Savossa, Kutemajärven rannalla. Ulkoiltua tuli vähän, sen mitä nyt suht kovassa pakkasessa ja viimassa kykeni. Sitäkin enemmän tuli kuitenkin neulottua. Neljän päivän mökkireissulle lähdin lankakerät kainalossa, kotiin tulin valmis neulepaita kassissa :)

Kuopus valitsi paitaansa langat. Hän halusi ruskeaa. Minä halusin merinovillaa. Päädyimme Sirdariin, Sublime Extra Fine Merino Wool DK. Paidan ohjeet poimin Suuri Käsityölehdestä nro 11-12/08.

 

Tämänkin kanssa sain temppuilla tiheyden suhteen. Nelosen puikoilla tuon ilmoitettu tiheys on 22 silmukkaa kymmenellä sentillä. Ja pah! Neuloin kolmosen puikoilla, ja kymmenelle sentille tuli aina vain 19 silmukkaa. Se tiesi leveyteen viisi senttiä lisää.

Ja niin 90cm:n koosta tuli 100cm:n koko, kuin vahingossa :) (Ohjeet olivat 90cm, 110cm - jota kokeilin ensin - ja siitä pari vielä isompaa.)

Tuota oli taivaallista neuloa! Ja vaikka itse sanonkin, olen erittäin tyytyväinen neulepintaan: sileää ja tasaista.

Seuraavaksi tilaan tuota lankaa sekä kuopuksen neulepuseroon että omaani - ja kärsin henkilökohtaisen vararikon...

Tähän työhön keriä oli kuusi. Vajaa yksi jäi jäljelle, eli n. 40g.

Ohje oli kyllä vähän kumma. Takakappaleen kanssa ei ollut mitään ongelmia, mutta etukappale olisi pitänyt tehdä kolmessa osassa. Häh! Ei mitään langan tuhlaamista. Siinä neuloessani sitten suunnittelin työtä eteenpäin yhdellä etukappaleella. Keskelle eteen tuleva ainaoikein-kaistale oli ohjeessa neulottu erikseen - kahteen kertaan. Eli oikea etukappale + kaistale sekä vasen etukappale + kaistale. Se olisi tiennyt ensinnäkin tajutonta saumojen ompelua ja toisekseen kaksinkertaista etumusta. Kuumaverinen keskimmäiseni ei olisi siitä pitänyt.

Niinpä neuloin kaistaleen yhtenä kappaleena etukappaleiden kanssa yhteen. Jätin silmukat odottamaan kainalokavennusten jälkeen, ja tein olat valmiiksi. Sitten ompelin etu- ja takakappaleet yhteen, otin silmukat puikoille ja neuloin kaitaleeseen pitkän jatkon. N. 40cm verran. Sen sommittelu kaulukseksi olikin jälleen oma haasteensa, mutta ihan hyvin siinäkin mielestäni onnistuin, vai mitä:

 

Tästä se lähtee, uusi käsityövuosi :)