Viileämpi vuodenaika on totisesti ovella, kun olen alkanut neuloa villasukkia. Lisäksi ostin tänään taas vähän lisää lankaa, josta olisi tarkoitus neuloa kutittamattomat pipot ja kaulurit lapsille. Jos vaikka ensi talveksi tällä vauhdilla...

Käsityöjumi on edelleen päällä, ja todennäköisesti suurin syy siihen on kiire töissä. Se, etten saa itsestäni irti kahden keskeneräisen työn loppuunsaattamista, ei liity mitenkään tähän :-P Kamalaa, kun koko ajan tekisi mieli vain aloittaa uutta. Kuka tulisi kokoamaan puolestani yhden taikajakun ja yhden liivin?

Mitä otsikkoon tulee, niin ostin tutustumiskerän Novitan Nallen oranssia marjaretkeä. Piti ostaa toinenkin, kun yhdestä tuli vain 2,5 paria sukkia :) Kuopuksen koon 25 pariin tein toisen kokonaan uudesta kerästä. Yhteensä lankaa siis meni n. 120g. (Nyt mietin, teenkö tuosta itsellenikin villasukat vai kenties neliöpipon jollekin lapsista.)

Ylhäällä vasemmalla on keskimmäisen sukat kokoa 28, ylhäällä oikealla on esikoisen sukat kokoa 35 ja alimmaisena ne kuopuksen koon 25 sukat. Puikkoina ihanat kolmosen bambut.

Ennen pahimpia kiireitä (tai itse asiassa juuri niiden aikaan, kun oli kuitenkin ihan pakko saada tehtyä jotain muutakin kuin töitä) ompelin kuopukselle myös uudet "tec"-housut. Olin jo vuosi sitten tilannut Kangastukusta ruskeaa kalvotettua ulkovaatekangasta kuopuksen ulkopukuun. Nyt sain housut tehtyä (takki todennäköisesti valmistuu kevääksi - toivottavasti). Kaavat otin yhdestä SK:n suomiverkkariohjeesta. Hieman vielä väljensin niitä, kun ei tuo tec-kangas oikein jousta samoin kuin college... Pinnoitetun kankaan ompeleminen on haaste sinänsä, ja nyt, kun teippasin kaikki saumat, sain toden teolla leikkiä sen saumausteipin kanssa. Tulos on kyllä ihan kiva:

 

Haluatteko vielä kuulla, mitä kaikkea tässä on suunnitelmissa? Ei se mitään, kerron silti :)

Lankaa olisi kuopuksen neuletakkiin. On jemmassa yksi hyvä ohje, jota ajattelin käyttää uudelleen.

Sit ne pipot ja kaulurit. Jälkimmäisiin väännän ohjeen omasta päästäni, idea on jo valmiina.

Listalla on myös itselle neulottu poolo sekä mukavan pitkä liivi tai vaihtoehtoisesti tunika.

Ja ne monet ompeluhommat, oh my god.

Niin paljon hyviä ideoita, niin vähän aikaa toteuttaa ne...