Mikä kumma siinä on, että neuletyön viimeistely on kuin tervaa joisi? Vähän sama juttu on kankaan leikkuun kanssa. Kyllä minä ompelisin vaikka joka päivä, jos joku leikkaisi kankaat valmiiksi. Ja kyllähän minä neulon, mutta käyttöön en töitä niin nopeasti saa, kun ne pitää viimeistellä.

Ullaneuleen ohjeiden mukaan tehty ylösalaisneule on viimeistelyn suhteen siltä helpoimmasta päästä: riittää, kun päättelee langanpäät ja silittää neuleen mittoihinsa. SK-lehden ohjetta soveltaen neulottu toppi on astetta hankalampi, kun pitää sivusaumoja ommella.

973431.jpg

Ylösalaisneuleeseen lisäsin kaksi ohutta palmikkoraitaa kylkiin, kun alkoi pelkkä sileän neulominen kyllästyttää. Tuossa toisessa taas jätin tuon pitsineuleen vain helmaan, enkä tehnyt koko toppia sillä, häveliäs ihminen kun olen, ja tarkoitus olisi toppia vielä käyttääkin ;)

(Ylösalaisneule: lanka Novitan Kotiväki, puikot 2,5mm. Lankaa meni vajaa kerä, ja se harmittavasti loppui vähän kesken, joten helma jäi hieman lyhyeksi.)

(Luonnonvalkoinen neule: Novitan Olivia (bambua n. puolet, muistaakseni polyesteriä ja puuvillaa loput), puikot 3,5mm. Langan menekki n. 6 kerää á 50g.)

Ja sitten olisi vielä tämä:

973429.jpg

Tosi nättiä pintaneuletta, lankana Novitan Tennessee (Ohje Novitan kevään lehdestä). Pintaneuleesta huolimatta neulominen kävi sutjakkaasti, mutta tähän se jälleen tyssäsi. Kaikki kappaleet olen neulonut valmiiksi, vetoketjukin on hankittu ja kappaleet jopa höyrytetty mittoihinsa - mutta mikä ihme siinä on, etten vain saa aikaiseksi koota tätäkään neuletta valmiiksi. Höh. No, ehkä tämä ensi kesäksi valmistuu. Toivossa on hyvä elää...

Ja sitten vielä se kesäkassi (Novitan Tennessee, malli jostain parin vuoden takaisesta suomalaisesta käsityölehdestä):

973432.jpg

Tämän kassin varalle mulla olikin suuret suunnitelmat. Tarkoitus oli ommella mukaan vuori ja kaikki. Kantohihnojen virkkaaminen on niin tylsää, että siihen tämä on taas jäänyt. Ehkä ensi kesäksi tämäkin...