Näitä aloin tehdä jo talvella. Tarkoituksena oli saada pojille kesäiset puuvillatopit, kun muutenkin tykkäävät noita hihattomia paitoja käyttää. Kaikki meni hienosti esikoisen topin kanssa siihen asti, kunnes sitä piti ruveta kokoamaan ja viimeistelemään. Koskaan ei tuntunut olevan sopivaa aikaa tai oikeaa inspiraatiota, joten viimeistely jäi ja jäi. Sitten otin puikoille topin keskimmäiselle. Tein suunnilleen samoin kuin esikoisenkin topin, vähän tosin sovelsin ohjetta, kun koko on paljon pienempi ja lanka paksumpaa. Ja jälleen kerran homma tökkäsi viimeistelyyn. Plääh.

Mökillä otin itseäni niskasta kiinni ja tartuin härkää sarvista. En oikein muuta neulottavaa edes ottanut mukaan, kun päätin, että nyt nämä kaksi työtä valmistuvat.

1770278.jpg

Esikoisen toppi on neulottu ihanan herkullisen vaaleanvihreästä Gjestalin Baby Bomull -sataprosenttisesta puuvillalangasta ja valkoisesta The Cotton Gardenin Viola -langasta. Sataprosenttista puuvillaa sekin. Gjestalin tilasin jostain nettikaupasta jo vuosi sitten keväällä, kun oli tarjouksessa pieni erä, neljä 50 gramman kerää. Valkoinen lanka on jämäerää jostain ikivanhasta työstä, mutta edelleen tuota tuntuu riittävän. Gjestalia meni n. 100g ja Violaa ehkä n. 20g. Molempia on siis vielä jäljellä, ja nyt pähkäilen, mitä ihmettä niistä saisin aikaiseksi.
Ohjeen bongasin Suuri Käsityö -lehdestä, numeroa enkä vuottakaan enää muista, ja lehti on jo palautettu paikalleen käsityölehtiarkistooni :) Puikkoina 2,5mm:n pyöröt. Puikkokoko olisi saanut olla yhden pienempi, mutta työtä aloittaessani en kakkosen pyöröjä joko omistanut tai löytänyt varastoistani siihen hätään.

Kuvia on hieman hankala ottaa näistä lapsille tehdyistä jutuista, kun "joo äiti, on kiva mut ku mun pitäis nyt mennä tonne ja tehdä tota..."

1770272.jpg

Keskimmäisen toppi on neulottu ihanantuntuisesta HjerteGarnin Linen-langasta, jossa on 20% pellavaa ja 80% puuvillaa. Rintamukseen suunnittelin nurjilla silmukoilla vaaka-aallon, joka hätäseen tuosta kuvasta näkyy. Tätä neuloin nelosen pyöröillä. Samoin kuin Gjestalin, tämänkin langan olin ostanut jostain nettikaupasta "kokeilueräksi", ja 200 grammasta jäljellä on vielä 50g, eli yksi kerä.

Pääntie jäi vähän löysäksi, ja vielä pähkäilen, puranko sen ja teen vähän pienemmän vai annanko olla. Keskimmäistä ei voisi vähempää kiinnostaa...

Kuopuskin halusi kokeilla tätä sinistä toppia:
1770283.jpg

Pikkuisen on iso pääntie taaperolle, mutta pituudessa ei ole valittamista :)

* *

Enää pitäisi purkaa yksi työ, johon en ollutkaan tyytyväinen ja tehdä siitä jotain itselle. Mielessä siintelee V-pääntieneule lyhyillä hihoilla ylösalaisneuletta soveltaen. Huomisen päivän vapaahetket käyttänen purkamiseen ja illalla voisin aloitella puikkojen kanssa - mikäli muistin ottaa oikeankokoiset tänne mökille mukaan (mitä suuresti epäilen).
Ja sitten voinkin jatkaa neulomista puhtaalta pöydältä. Mieletöntä ;)