Joululoma tuli, oli ja meni. Valmiiden töiden pino karttui, mutta jotenkin kummasti to do -lista ei hirveästi kutistunut. Ihme juttu :-P

Kävin siskoni kanssa ostamassa lankoja marraskuun alussa. Olin lupautunut neulomaan hänelle slipoverin. Kiertelimme Korkeavuorenkadun Menitassa silmät kiiluen (tai lähinnä minulla kiilsi - siskoni on järkevä eikä sekoa heti nähdessään ihania lankoja hyllykaupalla) ja minä keskityin pitämään kädet taskuissa sillä aikaa, kun sisko valitsi lankoja slipoveria varten. Hän päätyi Sirdar Denim Chunky -lankaan (60% akryyli, 25% puuvilla, 15% villa), puikkosuositus 6,5mm. Ja minä ryhdyin innoissani toimeen heti kotiin päästyäni. Sisko sai slipoverin joululahjaksi :)

1191537.jpg

Lankaa ostettiin kolme 100g:n kerää. Slipoveriin sitä meni n. 200g. Jäljelle jääneestä kerästä tein vielä kaupan päälisiksi siskolle palmikkopipon. Malli oma (ja valaistus tosi huono).

1191538.jpg

Piponkin jälkeen lankaa on vielä n. puoli kerää, ja lupasin tehdä siitä vielä kämmekkäät. Kuulemma siskon työpaikalla on aina kylmä.

Tuo Sirdar Denim -lanka ei ollut mitenkään miellyttävää neuloa. Ilmeisesti suuren akryylipitoisuutensa vuoksi nurjat silmukat tuntuivat olevan työn ja tuskan takana. Lanka ei hirveästi puikoilla joustanut. Mutta sisko oli ihan tyytyväinen tulokseen, ja sehän tässä on tärkeintä :) Slipoverin ohje oli muuten Kotivinkistä (2/2007).

Siskon slipoverin lisäksi tekaisin kuopukselle neuleasun. Olin jo viime talvena ostanut (Anttilasta, Cittarista?) Novitan Nalle-lankaa (pätkävärjättyä ns. lapin värit -lankaa) ja suunnitellut tekeväni vauvalle siitä villahousut. Tein ne nyt. Kun lankaa jäi yli, sain idean täydentää villahousuja kaarrokepaidalla. Sen sijaan, että olisin käyttänyt kaarrokkeeseen useita eri värejä (kuten ohjeessa oli), kokeilin neuloa kuviot tuolla pätkävärjätyllä langalla. Tuloksesta tuli ihan kivannäköinen :)

1191531.jpg

Molempien neuleiden ohje on Novita-lehdestä nro 2/2002. Noissa housuissa minua viehätti lahkeiden resori:

1191533.jpg 

Ja tässä vielä se (mielestäni) onnistunut kaarroke:

1191534.jpg

Sekä tuota valkoista että pätkävärjättyä lankaa jäi sen verran, että saan niistä neulottua vielä asuun sopivat sukat tai myssyn.

Villa-asu valmistui hyvään aikaan, sillä oltiin viikonloppu maalla, ja siellä oli kylmä. Kuopus ei hidastanut tahtiaan, kun oli sopivan lämmin :)

Uuden vuoden kunniaksi sain viimeisteltyä myös keväästä asti odottaneet villahousut esikoiselle. On se kumma, kun yhden vaivaisen vyötärökuminauhan pujottamiseen menee kymmenen kuukautta... Jo oli aikakin, sillä nämäkin tulivat mökillä aktiivikäyttöön. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

1191536.jpg

Lanka on Novitan pätkävärjättyä Nalle-lankaa, ohje Novitan lehdestä 2/2002.

Uusi vuosi, uudet neuleet :) Tästä on hyvä jatkaa.