Työpaikkani ensimmäiset oppilasnäytökset olivat viime viikonloppuna. Baletin esitysasuja pukuvarastossa on niukasti, eikä oikein mitään espanjalaistyylistä, joka olisi sopinut Don Quihoten Kitrin variaatioon. Niinpä otin käyttööni vanhan harjoitustutu-hameen Lontoon ajoiltani, ja muokkasin siitä punaisella pitsillä esityspuvun alaosan. Yläosaksi tein korsetin, kuten kuuluukin olla ;) Kaavat poimin yhden käsityölehden iltapuvun yläostasta, ja vähän muokkasin niitä. Samaa punaista pitsiä jäi tutu-hameen jälkeen sen verran, että sain korsetinkin sillä päällystettyä, ja alle kaivelin kätköistäni mustaa joustosatiinia (josta minun on ollut tarkoitus tehdä itselleni housut, mutta en sitten tehnytkään... ;) ).

Ihan täydellinen tuosta korsetista ei tullut, ja siksipä tilasin Jenkeistä ihan oikeat tanssiasun korsetin kaavat :) Niillä tehdään seuraavat, sillä tämä innostus tanssiasujen tekemiseen on nyt ihan järkyttävän suuri!

Mikä tärkeintä, itse esiintyjä piti asusta valtavasti, ja lavalla se näytti todella hyvältä :) 

Pää pursuilee erilaisia tanssipukuideoita, jotka on pakko saada toteuttaa. Onneksi seuraaviin oppilasnäytöksiin on vielä pari kuukautta aikaa. Siinä ajassa kyllä ehtii vielä pari kolme kokeiluasua tehdä ;)