Esikoinen on kasvanut niin hurjaa vauhtia, että vanhat neulepaidat ja -takit ovat jääneet liian pieniksi. Asialle piti tehdä jotain, joten jo aikaisemmin ostamani sammaleenvihreä Seiska veikka sai olemassaololleen tarkoituksen. Ohjeen olin bonganut Suuri Käsityö -lehdestä 9/2010, joten ei muuta kuin puikot heilumaan. Joulupäivän iltana aloitin, ja eilinen ilta meni vähän pitkäksi, kun tämän puseron viimeistelin.

Lankaa oli 3 kerää, mutta valmiiseen puseroon sitä meni loppujen lopuksi 286 g. Jäljelle jääneestä langasta ei kyllä taida saada edes villasukkia...

Tuossa sama paita kuvattuna ilman salamaa. Langan värikin on lähempänä sitä oikeaa.

Neuloin helman, hihansuiden ja kauluksen resorin 3,5 mm puikoilla ja muut 4 mm puikoilla. Esikoinen oli työhön tyytyväinen, joten kai minäkin voin olla ;)

Ai niin, alkulämmittelynä ennen tämän puseron ottamista puikoille tikutin menemään yhdet perussukat pukinkonttiin. Saaja sai ne jalkoihinsa Tapanina, joten hyvin ehti, kun jouluaattoiltana aloitin :)

Lanka edelleen Seiskaveikkaa. Sukkien koko yrittää olla 45 ja ainakin ne saajalle ihan hyvin tuntuivat sopivan. Yhdestä kerästä jäi vähän lankaa jäljellekin.

*

Mitäs sitten tekisi?