Tuli erään ystäväni kanssa puhetta siitä, miten heillä on villasukkavajausta lasten kohdalla, ja miten hän ei itse osaa villasukkia kilkutella. Minä olin taas vähän aikaa sitten valitellut, että pitäisi päästä eroon vajaakeristä, mutta meillä lapsilla on kaikilla ihan liikaakin villasukkia. Niinpä toisen tarjonta kohtasi toisen kysynnän :)

Keränlopuista sain tehtyä kahdet koon 27-29 villasukat, nuo parit vasemmalla ja keskellä.

Vasemman parin lanka on Online Supersocke 100, värinä Walking color. Kerän ostin pari vuotta sitten jostain nettikaupasta (varmaan Vihreästä Langasta) sukkalankapaketin mukana. Siitä olin jo aikaisemmin neulonut kuopukselle sukat ja lapaset (kokoa 20-22), ja lankaa jäi edelleen jäljelle jonkin verran. (Eikö se ikinä lopu??!!) Puikot 2,5 mm ruusupuiset, ihanaiset. Varren jousteen tein kahden silmukan palmikoilla, ja jalkaterän päällä jatkuu kolme palmikkoraitaa varresta. Silmukoita 44.

Keskimmäisen parin lanka on ihanaa Austermann Step -sukkalankaa aloe veralla ja jojoba-öljyllä höystettynä. Samasta langasta olen joskus muinoin tehnyt itselleni palmikkosukat, ja pari pikku nyssäkkäkerää jäi tätäkin lankaa - onneksi selvästi vähemmän kuin tuota edellistä. Samat 2,5 mm:n ruusupuupuikot. Silmukoita yhteensä 40.

Oikeanpuoleinen pari on tehty Fleur-langasta, 100-prosenttia akryyliä. Puikkoina 3 mm bambut. Silmukoita 36. Ei tuo akryylilanka mitenkään pahantuntuista ole neuloa. Yllätyin :) Jalkapöydän päälle taiteilin nurjilla silmukoilla hienon sydämen :)

Sukkiin meni vajaa kerä (kerässä n. 50g), ja koska kaksi kerää jäi erästä jäljelle, neuloa hurautin vielä lapaset kaveriksi. Ne sain myöhään illalla valmiiksi enkä vielä ottanut niistä kuvaa. Yöllä valaistus ei ole paras mahdollinen...

Nyt saa ystäväni tytär vähän lämmikettä jaloille. Huomenna kiikutan paketin postiin.

Lankalaatikosta löytyy edelleen jämäkeriä sekä yhden kerän eriä, joista ei oikein mitään muutakaan saa tehtyä kuin villasukkia tai -tumppuja, joten näillä jatketaan vielä hetki. On kyllä suunnitelmissa saada pukinkonttiin tehtyä jokunen pari kämmekkäitä, mutta katsotaan, mitä sitä työkiireiltä ehtii...