Esikoinen on lahjakas puhkomaan Reiman haalareita. Koska uusien Reima-tec -vaatteiden ostaminen tuntuu erittäin paljon pankkitilillä, päätin valjastaa näppärät käteni tekemään jotain asian hyväksi. Otin tehtäväkseni korjata haalarit :)

Tässä haalarit ennen korjausta:

1239848.jpg

Molemmissa lahkeissa reikiä. Ei toivoakaan, että lumi vedestä puhumattakaan ei kastelisi läpi. Tuossa oikeanpuoleisessa lahkeessa on lisäksi epätoivoisen paikkausyrityksen jälki.

Miten korjata Reimatec-haalari?
No tietenkin niin, että ensin tilataan Kangastukusta polyuretaanisiveltyä ulkoilukangasta sopiva määrä, sekä satsi saumausteippiä. Sitten mietitään ja suunnitellaan asiaa pari kuukautta, kunnes tänään päätin tarttua tuumasta toimeen.

Ratkoin lahkeet auki alhaalta. Sieltä se onnistui parhaiten, kun noissa haalareissa on sisäpuolella n. 10 sentin verran tuota päällikangasta. Ratkoin siis sen päällikankaan ja vuorin välisen sauman auki. Sitten leikkasin pahemmin vaurioituneesta lahkeesta ison palan pois. Käytin palaa kaavana, kun leikkasin uuden ja ehjän palan ulkoilukankaasta. Ompelu oli haastavaa, mutta onnistui sekin. Sitten vain silittelin saumausteipillä saumoista vedenkestävät.
Myönnetään - korjauksen jälkeen haalari ei ole ehkä yhtä nätti kuin se oli aikaisemmin. Mutta se on ehjä, ja se on tärkeintä. (Ja vähän liian myöhään tajusin, että olisi ollut fiksumpaa leikata lahje kokonaan poikki ja siihen ulkoilukankaasta täysin uusi "pötkö", mutta menihän se näinkin.)

1239851.jpg

Vähemmän vaurioituneen lahkeen korjasinkin sitten eri tavalla: en ommellut ollenkaan, vaan leikkasin ulkoilukankaasta ison paikan, jonka kiinnitin repeytymien taakse saumausteipillä. Ulkonäkö säästyi, vaikka toiminta parani :)

1239856.jpg

Ihan hienosti nuo varmasti pihahaalareina toimivat. Ja jos hyvin käy, säästyvät keskimmäisellekin vielä.