Nyt on kummitytölle takki valmiina. Loppu olikin aikamoista väkerrystä, kun ompelin napinlävet ja napit, silitin takin ja käänsin helmat. Mutta hieno siitä tuli - mielestäni :)

1028564.jpg

Helmat käänsin palttausnauhalla. Se on sen "päärmäysteipin" virallinen nimi. Käytännössä kyse lienee silitettävästä tukikankaasta tai ainakin hyvin samankaltaisesta tuotteesta. Paksussa kankaassa se ei kovin hyvin kyllä toiminut, joten varmuuden vuoksi käsin pistelin vielä käänteen kiinni. Vuorin helmassa palttausnauha taas toimi kuin unelma, enkä siksi näyttänytkään sille ompelukonetta.

1028565.jpg

Ja sain muuten viimeisteltyä myös sen mohair-slipoverinkin. Virkkasin helmaan kolme kerrosta pylväsruudukkoa ja neljännelle kerrokselle tein kaarrokkeet pylväistä ja ketjusilmukoista. Slipoveri piteni juuri sopivasti ja siitä tuli myös ihan kivan näköinen. Kuvaa varten en vain jaksanut enää paitapuseroa laitaa alle, vaan ihan mustan trikoopaidan päälle tuon vetäisin.

1028566.jpg

* *

Asiasta viidenteen:

Uusi Moda kolahti postiluukusta pari päivää sitten ja mullisti to do -listan järjestyksen täysin. Pitänee ostaa uusia puikkoja, kun vanhat on jo käytössä, ja tekee mieli aloittaa heti uusia töitä... ;)