Talvi tulla jolkottaa, vaikkei ehkä uskoisi. Sitä vastaan pitää varustautua, ja puikot ovatkin kilkatelleet aina iltaisin. Ihan tekisi mieli ottaa neulontalomaa, mutta kotiäidille se ei vain ole mahdollista. Niinpä illalla lasten (ja miehen) mentyä nukkumaan olen majoittunut telkkarin eteen ja kilkutellut jokusen tunnin.

Kuopukselle tein Novitan Isoveljestä nelosen sukkiksilla tällaisen lettipipon:

2012544.jpg

Päättelin pipon ohjeen mukaan joustavasti, mutta ehkä liiankin, kun reuna jäi vähän lörpsöttämään. Ohjeen poimin Ullasta (Laura-lettipipo) ja muokkasin neidin päähän sopivaksi. Mm. nurjia silmukoita palmikoiden väliin neuloin vain viisi. Kahdeksalla (kuten ohjeessa oli) olisin saanut mainion pipon itselleni :)
Kärsimätön neuloja kun olen, ei tämä pipokaan ilman kommelluksia valmistunut. Tein sen nimittäin ensin täysin ohjeen mukaan (ne kahdeksan nurjaa silmukkaa), ja sainkin purkaa lähestulkoon koko pipon. Sellaista sattuu, kun ei jaksa mitata neuletiheyttä mallitilkusta... Enkä oppinut kerrasta, sillä kesäisestä topista ylijääneestä Novitan Olivia-bambulangasta tein samanlaisen mutta korvaläpättömän pipon likalle myös, ja siitäkin tuli liian iso (yhdeksästä nurjasta silmukasta sain pienentää kuuteen nurjaan silmukkaan). Valitettavasti siihen pipoon kuopus ei ihastunut niin, että olisi pitänyt sitä päässään valokuvauksen ajan. Mutta tämä vaaleanpunainen on ollut päässä jo parin aamupäiväulkoilun ajan. Ja joo, napin sijasta neuloin i-cordia kiinnitysnauhoiksi. Hyvin toimii :)

Pukinkonttiakin olen jo päässyt täyttämään, sillä miehen täti tilasi kolmihenkiselle perheelleen huovutetut lapaset, yhdet per nenä. Olivat tykästyneet niihin, jotka annoin toissajouluna joululahjaksi, ja nyt haluavat uudet. Nämähän eivät siis jouluun asti odota, mutta vielä hetken pidän ne itselläni.

2012550.jpg

Katsos kun en ole niitä ehtinyt vielä huovuttaa.

Resoreissa on Novitan Isoveljeä kolmosen puikoilla neulottuna (löystyy aina vähän huovutettaessa lapasia pesukoneessa, siksi tiukempi neulos kuin yleensä), ja itse lapanen on Novitan Huopasesta. Sain kätevästi käytettyä loput jämälangat.
Mittaa huovuttamattomilla lapasilla on yli 35cm resorin kanssa (siksi tuo valkoinen Jukka-talon mainosviivotin tuossa vieressä), ja toivon, että eivät huovu liian pieniksi sitten, kun saan ne ylipäänsä huovutettua.

Näistä jäi himo neuloa lisää lapasia ja sormikkaita muistakin jämälangoista, mutta siihen en ole vielä ryhtynyt. On näet muita, vieläkin isompia suunnitelmia ;)