Tuskailin eilisessä postauksessa ompeluokoneajan löytämisen hankaluudesta. Vähän lisävaikeutta toi se, että ompelupisteeni muutti väliaikaisiin tiloihin, joten hetken sain metsästää mm. jatkojohtoa, että sain koneisiin virrat.

Sain kuin sainkin viimeisenkin FB:n käsityöhaasteen tehtävistä tehtyä. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan ;)

Minulta oli toivottu puikkopussia/säilytysjärjestelmää KnitPron pyöröpuikoille. En halunnut kopioida suoraan tätä Titityyn myymää säilytyspussia mutta sain siitä vähän vinkkiä, mitä kaikkea tuollainen pussukka pitää sisällään. 

Löysin ihanan oranssin kankaanpalan kätköistäni samoin kuin muut pussukkaan tarvittavat materiaalit. Hyötykäyttöön pääsivät vanhat/ylimääräiset vetoketjut sekä pukuompelusta ylijäänyt valkoisen huopakankaan palanen. Ja tietysti ilman kaavoja ja varsinaisia ohjeita tekeminen vaati hyvän ja perusteellisen suunnittelutyön ennen kuin tartuin saksiin ja ompelukoneeseen :)

Ahersin 3,5 tuntia, ja tässä tulos:

Pussin koko on n. 29 x 25 cm. Reunaa kiertää vanha 85 cm:n pituinen avovetoketju. Päälli- ja vuorikankaan välissä on tuota huopakangasta vähän jämäköittämässä pussia. Kangas on 100 % puuvillaa.

Toiselle puolelle ompelin kaksi vetoketjutaskua. Sinisellä vetoketjulla varustettu tasku on isompi ja tarkoitettu puikkovaijereille. Keltaisella vetoketjulla varustettuun taskuun voi säilöä stopperit tms. Tasku on vain yläreunastaan pussissa kiinni.

Puikoille ompelin erikokoisia välejä kuminauhaan. Hieman ylärivin kuminauhojen kanssa oli vaikeuksia, eivätkä ne ihan suorassa pysyneetkään, mutta kun ompelin kahden kuminauhan välit yhtä aikaa ylhäältä alas, ovat välit kyllä samassa linjassa keskenään, eikä tuon vinouden pitäisi käyttöä haitata :)

Välit ompelin niin, että ylärivistä vasemmalta oikealle on tilaa 3-8,5 mm puikoille. Alariviin mahtuu puikot koossa 9-11,5 mm.

Onhan tuo vähän ison kokoinen, mutta toivottavasti käyttäjälle kelpaa :)

*

Nyt mietin, aloittaisiko uuden käsityöhaasteen Facebookissa ;) Olisi taas tiedossa ihmisiä, joille lahjoittaisi näitä käsitöitä, kun niitä sattuu kertymään...