Kylmyyttä torjumaan päätin neuloa kuopukselle villahousut. Edelliset olivat kokoa 70cm, ja auttamatta liian pienet. Sain kuin sainkin nämä uudelle pakkasjaksolle valmiiksi.

Langan ostin ihan Anttilasta, Novitan Nallea. Kuopus oli mukana valitsemassa. Ja hyvin valitsi ;)

Ohje on tuttu ja hyväksi todettu Novitan numerosta 2/2002. Koko 90cm. Aloitin kolmosen sukkiksilla, mutta aika pian vaihdoin 40 cm:n pyöröihin. Ensin toinen lahje, sitten toinen, ja sitten molemmat pyöröille, tällä kertaa 60 cm:n. Resorien joustinneule on 1 o takareunasta, 1 n, joka on musta nätimpää kuin se perinteinen 1 o, 1 n. Yläresorin neuloin myös kaksinkertaiseksi, ettei tarvinnut ommella sitä kiinni. Näin siitä tuli sopivan joustavakin. Sen verran jätin takaa auki, että sain kuminauhan pujotettua. Ohjeessahan ei ole kuminauhakujaa, vaan housujen pitäisi pysyä päällä pelkän resorin voimalla. No, ei meidän lapsilla ainakaan :)

Loppujen lopuksi ommeltavaa tuli vain vähän haarasaumaa - ja sen jälkeen vasta huomasin, että samassa lehdessä on ohje, jossa ei ilmeisesti tarvitse tehdä senkään vertaa. Se lähtee kokeiluun seuraavaksi, kun villahousuja alan neuloa.