Vapaa-ajan paikassamme on lasten ilona olleet yhdet miehen siskon peruja olevat nukenrattaat. Rattaat ovat yllättävän kestävät, sillä nukkien lisäksi niissä on matkustanut kukin meidän kolmesta lapsesta :) Yhteen aikaan ei tainnut kivempaa leikkiä ollakaan kuin nukenrattaissa istuminen.

Esikoinen n. 20-kiloisena oli kuitenkin rattaiden kankaalle alkusyksystä hieman liikaa, joten päätin armahtaa rattaat, ja ommella uuden päällisen. Vanha päällinen oli näin hieno:

2161956.jpg

Kuten kuvasta näkyy, repsahduksia on lähinnä sivuilla.
Ostin rattaisiin mukavan pirteän, oranssin kankaan Marimekon mallistosta jo keväällä. Tai jos tarkemmin muistelen, niin ostin sen itselleni kesälaukkua varten, mutta koska en ehtinyt ompelukoneen ääreen, sai kangas uuden tulemisen nukenrattaissa. Jonkin aikaa sain miettiä toteutusta, johon olen näin jälkeenpäin oikein tyytyväinen. Estääkseni isompien lasten kärryily-yrityksetkin, tein uuteen päälliseen haaravyön. Nyt näissä rattaissa matkustavat vain nuket:

2161921.jpg

(Hieman salama kirkastaa kankaan oranssisuutta. Mutta kun ulkona on jatkuvasti harmaata, ei tämän parempia kuvia sisällä saa. Sori joka tapauksessa.)

Tämän projektin puitteissa sain treenata käsinompeluakin. Sivut sekä haaravyö on tikattu kiinni tikkipistoilla. Ja etusormetkin ovat jo parantuneet... Sen siitä saa, kun ei omista minkäänlaista sormustinta.

Oli miten oli, nämä nukenrattaat kestävät toivottavasti vielä toiset 20 vuotta :)