Innostuin viime keväänä laittamaan FB-statukseeni tällaisen käsityöhaasteen:

"Osallistun luovuuteen kannustavaan käsityöhaasteeseen. Lupaan tehdä jotain omin käsin 5 ensimmäiselle kommentoijalle. Sitten teidän täytyy luvata kopioida tämä omaan päivityksekseenne ja luvata samoin. Siis tavara/lahja tehdään itse & toimitetaan vuoden 2011 aikana, myös postitse."

Sain nopeasti 5 ensimmäistä kommentoijaa, mutta kuinka ollakaan vuosi oli niin kiireinen, että havahduin haasteen käytäntöönpanoon vasta marraskuun lopulla. Hups.

Sovin kommentoijien kanssa, että toimitan käsityöt tämän vuoden alkupuolella, ja se oli kaikille ok :) 

Vielä olisi pari haastetyötä tekemättä, mutta kolme viidestä on jo toimitettu. Yksi työ oli nämä reisisukat. Seuraavat kaksi olivat pipoja.

Tämän neuloin Novitan Softystä. Aloitin päälaelta ja lisäilin silmukoita, kunnes työssä oli 72 silmukkaa. Niillä jatkoin jonkin aikaa, ja sitten loppuun 1 o kiertäen, 1 n -resoria n. viitisen senttiä. Neuloin nelosen puikoilla, vaikka Softyn ohjeessa on suositus 7-8 mm puikoista. Ihan nätti pipo tästä tuli, ja kuulemma sopivakin aikuiseen päähän. Mallina kuvassa 7v keskimmäiseni :) Lankaa meni n. 50 g, joten samasta kerästä saa toisenkin pipon.

Toinen pipo on "käpypipo". Lankana Rowanin Felted Tweed, jota kului n. 35-40 g, ja puikkoina 3 mm ruusupuiset sukkikset. Ohjeen bongasin Knittystä.  Ihan kiva tästäkin tuli :) Hieman reilu tuo on 10-vuotiaan mallin päässä, mutta aikuiselle varmasti ihan sopiva. Toivotaan ainakin...

Vielä olisi tarkoitus neuloa ja ommella ne kaksi haastetyötä, kunhan arki tästä alkaa. Lomalla on aina niin paljon muuta tekemistä, että käsityöt jäävät väkisinkin vähemmälle ;)