Viime keväänä tekemäni reisipituiset saumasukat saivat suuren suosion ystäväpiirissäni. Tilauksia on sadellut oikealta ja vasemmalta, ja niinpä reisipituisia sukkia on nyt valmistunut jo toinen pari. Hieman tuo työ haittaa vapaa-aikaa, eikä neulomiselle juurikaan jää aikaa arkisin, joten hitaasti näitä syntyy. Mutta melko varmasti kuitenkin :)

Langaksi valikoitui Online Linien Supersocke 100 -lanka. Toivottiin siis ohuita sukkia, jotka voisi tarvittaessa pitää ylhäällä esim. sukkanauhoilla. Ja ainahan voi resoriin pujottaa ohutta kuminauhaa lisäavuksi. Lankaa meni himpun vaille 2 kerää, eli n. 200 grammaa. Puikkoina käytin 2,5 mm pyöröjä ensin, ja kavennusten aikana siirryin ruusupuisiin sukkiksiin. Takana "saumassa" kulkevan pitsineulekuvion poimin kirjasta "Neulojan Käsikirja". Malli on oikeasti helppo ja nopea neuloa, vaikka saattaa näyttää monimutkaiselta. Lisääkin erilaisia pystysuunnassa jatkuvia pitsineulemalleja olisi kiva löytää, ne kun tuntuvat olevan kiven alla...

Sukan varren pituus resorista kantapäähän on 75 cm. Kantapään neuloin ihan normaalina vahvistettuna kantapäänä, ja jalkaterän sileänä neuleena. Kavennuksia tein polveen mennessä 6 kertaa, ja pohkeen aikana 2 kertaa. Lisäksi nilkkaan tuli yhden mallikerran aikana 3 kavennuskerrosta. Resorissa on 114 silmukkaa, joista viidellätoista aloin tehdä tuota kuviota. Jalkaterään jätin 52 silmukkaa. Harmi vain, etten tämän tarkemmin jaksanut kirjoittaa ohjetta ylös. Sille nimittäin olisi vielä käyttöä.

(Harmi, että mustista neuleista ei tunnu saavan hyviä kuvia sitten millään.)