Blogi on viettänyt hiljaiseloa, kun puikoilla on ollut juttuja lähinnä pukinkonttiin. Lisäksi nettisurffaaminen on vienyt jonkin verran neulomisaikaa, samoin kuin joulukorttien askartelukin. No, nyt on joulukortit varmaan jo vastaanottajilla ja joulukin on niin lähellä (ja epäilen, että lahjojen saajat eivät tätä blogia edes lue), että ehdin jälleen neuloa ja jopa kuvatakin tekeleitäni. No, mitään yllättävää ei ole puikoilta valmistunut, vain sukkia :) Toisaalta, kun ovat käyttötavaraa, niin en usko, että lahjansaajat niistä kovasti ainakaan pahastuvat.

1145446.jpg

Näitä oli kiva neuloa, langassa kun on mukana mm. aloe veraa. Kädet tykkäsivät. Puikot 2,5mm ruusupuiset ja lanka Austermann Step.

1145449.jpg

Tämä lanka (Supersocke 100) näytti aika hämärältä kerällä, mutta sukat ovat ihan ok. Puikot ne tutut 2,5mm ruusupuiset. Raitavärjätyissä langoissa on aina se haaste, osaako toisen sukan aloittaa oikeasta kohtaa. Nämä onnistuivat sen suhteen ihan kivasti.

1145467.jpg

Supersockea edelleen. Koko 42-43 näyttää aika hassulta 37-koon jalassa... Malli on Interweaven sukkakirjasta. Pätkävärjätyssä lankassa se ei vain näy kunnolla, vaikka mitä tekisi. Sinänsä siis ihan sama, neulooko jotain kivaa mallia vai vain pelkkää sileää.

1145444.jpg

Tässä vielä ryhmäkuva :)

* *

Ja sitten jotain ihan muuta.

Kuopukselle päätin kokeilla tehdä villavaippahousut. Ostin kivanväristä merinovillalankaa, ja neuloin pyöröpuikoilla 2n, 2o. Aloitin vyötäröltä ja lahkeet neuloin samoin kuin sormikkaan sormet. Neuloessa näytti, että koko on passeli, mutta kun sitten valmiita housuja sovitin, niin totesin, että nämä olisivat olleet sopivat noin 8kk sitten... Lankaa on vielä jäljellä, mutta kun purkaminen ei oikein hotsita. Täytyy miettiä, mitä näille tekee: laittaako kiertoon vai purkaako lahkeet ja pidentää tuota peppuosaa. Kivanväristä lankaa tosin, lemppariani :)

1145475.jpg

Ja nyt, kun joululahjahässäkästä on päästy, on aikaa jatkaa muiden juttujen neulomista. Itselleni on tulossa ihanan valkoinen pintaneuletakki. Takakappale on pikkuisen yli puolenvälin:

1145440.jpg

Puikoilla on lisäksi kuopukselle villahousut ja siskolle slipoveri. Kun näistä pääsen, ryhdyn kaivelemaan lankalaatikkoani. Siellä on jo useamman puuvillaneuleen langat odottamassa :)

Joululomalla ajattelin rentoutua ja neuloa, minkä kerkiän.