Alkavan talven kunniaksi käyttelin jälkeen (itse asiassa jo parisen viikkoa sitten) ompelukonetta, ja surautin pikkuneidille Hello Kitty -fleeceasun. Kankaan ostin pikkukaupungin pienestä kangaskaupasta jo elokuussa. Olen näitä aikainen lintu madon nappaa -tyyppejä...

 Takki on kokoa 98 cm, ja ohje on Ottobren lehdestä vuodelta 2003. Hupun jätin pois, ja korvasin sen kauluksella. Vähän on reilu pikkuneidille, mutta eipä jää ihan heti pieneksi :)

Takin kaveriksi riitti kangasta vielä housuihin (koko 92 cm), joiden ohjeen bongasin vanhasta SK:sta. Ne suomiverkkarit, joita olen jo käyttänytkin. Pienestä palasta sain vielä ommeltua kissamaisen pipon, py 48 cm. Pipo on ollutkin jo kovassa käytössä.

Kangaslaatikosta löysin jämät punaisesta ja harmaasta fleecestä, ja esikoiselle pyynnöstä sitten samaan syssyyn hurautin myöskin fleecetakin. Koko 130 cm ja kaavat Ottobren lehdestä muistaakseni vuodelta 2003.

On kuulemma lämmin :) Kaulus ei mennyt ihan niin nappiin kuin kuvittelin, ja se johtuu ihan siitä, etten malttanut lukea ohjeita vaan luulin tietäväni, miten homma hoidetaan tuon vetoketjun osalta. No, jälkiviisaana voin sanoa, että olisi ehkä kuitenkin kannattanut lukea ne ohjeet ensin, sillä tässä vetskaria ei ommeltukaan niin kuin monissa muissa ohjeissa on kerrottu. Meni siis vähän korjaamiseksi ja säätämiseksi, mutta kunhan käyttäjä on tyytyväinen, niin se riittää tällä erää :)

 

Itselleni sain vihdoin viimein samassa rytäkässä tehtyä valmiiksi jo heinäkuussa aloittamani farkkuhameen valkoisesta kuviojoustofarkkukankaasta (ihana yhdyssana!). Samasta kankaasta tein aikoinaan itselleni yhdet odotuscaprit, ja ne olivat ihanat. Hameesta puuttui vetskari ja vyötärökaistale, ja koska olin ne mitannut ja sovittanut jo silloin heinäkuussa, en nähnyt tarpeelliseksi mallata tuota enää uudelleen. Heh, olisi pitänyt. Yllättäen hame onkin nyt vajaata kokoa suurempi kuin mitä itse olen.

Ei se päältä putoa (ja on kuvassakin silittämättä siisti), mutta voi vähän pyöriä ;) Ohje on jostain ikivanhasta Novitan lehdestä siltä ajalta, kun siellä oli Eurokankaan kaavaliite välissä. Kyllä tuokin käyttöön päättyy, kunhan hamekelit jälleen koittavat.