Työtoverini perhe lisääntyi nelijalkaisella perheenjäsenellä joulukuun puolivälissä. Pieni karvakorva tarvitsi vähän lämmikettä ylleen, joten kun siitä minulle vihjattiin, tartuin heti tuumasta toimeen. Kaivelin lankalaatikkoani (joka on muuten ihmeen täynnä, vaikka sieltä ei tunnu ikinä löytyvän mitään kivaa sitten kuitenkaan), josta käteeni osui 2 kerää alpakkalankaa. Yksi oikein vaalea vaaleanpunainen ja yksi pinkki. Toiveena oli ollut villapaita tyttömäisillä väreillä ;) Yhdistin nämä kaksi väriä, ja kaksinkertaisella langalla neuloa tikutin koiravillapaidan. Puikkoina 3,5 mm sukkikset.

Olin saanut summittaiset mitat, joilla sovelsin tätä helppoa ohjetta. Ohjeessa mittoja on kuudesta eri kohtaa, minulla oli tiedossa vain kaulanympärys, selän pituus ja rintakehän ympärys. 

Selkäpuolelle etsin kivan palmikon ohjeen. Se löytyi täältä. Tosin jätin reunoille vähän liian vähän nurjia silmukoita, joten palmikko ei tuossa näy niin selkeänä.

Masun puolelle tuli kaksi "peukalokiilaa" ja kärjetöntä peukunpaikkaa :) Joustinneule on sekä kauluksessa, helmassa että tuossa masun puolella 2 o, 2 n niin, että joka kolmannella kerroksella neuloin oikeat silmukat ristikkäin. Pikkupalmikkoahan siitä tuli :) 

Valitettavasti en ole päässyt kuvaamaan koiraa villapaidan sisään, joten tästä kuvasta pitää vain kuvitella näkevänsä koiran istumassa villapaita päällä :D

Langan menekki oli siis himpun vajaat kerät alpakkaa (50 g/kerä) kahdesta väristä. Selän pituus kauluksesta helmaan 30 cm, rintakehän ympärysmitta 32 cm. Tällaiselle Griffon petit brabancon -pentukoiralle paita meni.

Hauska välityö tämäkin :)