Tuli tuossa työn merkeissä vietettyä jokunen tunti ompelukoneen äärellä. Marraskuun vikalle viikonlopulle ompelin ryhmälleni (16 pikkutyttöä) sifonkiset kietaisuhameet tanssiesitystä varten. Olinpahan vain niin pöllö, etten tajunnut noita kuvata. Höh.

Vahingosta viisastuneena räppäsin kuvan toisesta puku-urakasta, joka sai päätöksensä viime maanantaina. (Sopivasti n. 5 minuuttia ennen esityksen alkua näyttämön sivulla otettu kuva - ai miten niin viime tingassa?)

Aluspukuja tein valmiiksi asti yhteensä 14 kappaletta (pari lisää, niin tulevat ne testiversiot mukaan laskuihin). Ostin loimusamettia Jyskistä yhteensä 10 metriä. Ihan ok kangas ommella, mitä nyt vähän pölisee silleen ihanasti ja kiiltelevästi, mutta aika hankala sitten kuitenkin tanssivaatteissa. Tämä kun venyy vain yhteen suuntaan. Leikkasin kankaan sitten niin, että venyvyyttä tuli sivusuuntaan, mutta ei yhtään pituussuuntaan. Niinpä sain jonkin verran hakea oikeaa pituutta. Löytyihän se sitten niin, että sain tehtyä peräti kolmea eri kokoa näitä aluspukuja. Etukappale on kaksinkertainen, loimusametin alla on valkoista lycratrikoota. 

Hame on kaksinkertaista organzaa. Sitäkin kului muutama metri, kun tein täyskellohameita tuon 14 kappaletta. Taisin hamstrata läheisen Eurokankaan palalaarista kaiken valkoisen organzan :)

Nämä näyttivät oikein hienoilta näyttämöllä, ja aikuisoppilaatkin tykkäsivät, kun kerrankin saivat pukeutua muihin kuin säkkeihin (omien sanojensa mukaan ;) ). Näiden lisäksi tein kolme hihatonta 140 cm:n kokoista aluspukua lycratrikoosta (kaksi hopeanväristä, yksi valkoinen hopeisilla hileillä) ja niihin valkoisesta sifongista päälle liivimekon kaavoilla mekot. Tanssissa oli aikuisten lisäksi kolme pikkutyttöä mukana.

Aikaa tuhraantui valehtelematta kahden viikon työtunnit, keskimäärin 6 tuntia päivässä. Mutta oli kyllä vaivan arvoista.

Nyt mulla on 14 aluspukua ja 14 organza-kellohametta sekä 3 hihatonta aluspukua ja 3 sifonkimekkoa täällä kotona. Palkkaa en ompelutyöstä saanut, mutta materiaalit olisi tanssikoulu korvannut. Päätin kuitenkin pitää työni hedelmät itselläni :) Myyn vaikka joskus ne eniten tarjoavalle ;) (Ja vaihtoehtona oli laittaa tanssijat esiintymään valkoisissa T-paidoissa ja verkkareissa...)

Ajattelin, etten tämän urakan jälkeen ompelisi vähään aikaan, mutta kovasti jo polttelee kankaina yhdet fleece-kotihousut ja yksi valkoinen poolopaita sekä viimeisimmän Eurokangasvirailun jäljiltä mukaan lähtenyt pala satiinia juhlamekoksi...