Ihan harmittaa, miten vähän ehdin tämän kesäloman (10 viikkoa, ei mikään kovin lyhyt loma kuitenkaan) aikana tehdä käsitöitä. Ehkä vähyys suodaan anteeksi, kun aika on mennyt kaikenlaiseen muuhun tekemiseen. Tuli tässä mm. terassi rakennettua pihalle, nurmikot laitettua ja keittiö remontoitua :)

Jotain sentäs sain puikoiltakin pois. Heti valmistuttuaan tämä kaunis neule pääsi neitsytmatkalleen Pariisiin. Ja oli siellä tosi hyödyllinen, sillä illat olivat viileät, vaikka päivisin olikin hellettä.

Ohjeen löysin samasta lehdestä kuin tuon aikaisemman boleronkin ohjeen: Moda 3/2007. Langaksi valitsin Dropsin Baby Alpaca Silk -lankaa (70 % baby alpaca, 30 % mulberry silk), jota oli todella mukava neuloa 2,5 mm puikoilla. Olin varannut työhön 7 kerää (à 50 g / 167 m), ja kokonaiskulutus oli himpun päälle 6 kerää. Mitäköhän ihanaa sitä saisi tehtyä n. 40 grammasta mustaa silkkivillalankaa? :)

Keskeneräisiä töitä on odottamassa muutama. Ystävälle yhdet reisipituiset sukat ja pitkät säärystimet, itselle ihana punainen neuletakki. Ja varmaan pukinkonttiinkin voisi jo alkaa neuleita suunnitella, kun joulu tulee ihan kohta ;) Lankavarasto ainakin kaipaa tyhjentämistä. Ehkä sitä taas ehtii neuloa, kun työt alkavat maanantaina ja suuritöinen remontti on juuri saatu päätökseen. Toivossa ainakin on hyvä elää...