Kuka sanoi, että lomalla on aikaa? No, väärässä oli, selvästi.

Keväällä aloittamani neulepaita pikkuneidille on edelleen kesken. Neuleaika on nykyään tosi rajallista, kun päivät kuluvat lomaillessa ja siivotessa. Kyllä vain, kellarinraivausoperaatio on meneillään, hitaasti mutta varmasti. Ja sitten iltaisin olen niin puhki, ettei neule edes pysy kädessä.

Sekin harmittaa, että lomalla ei ole aikaa olla ompelukoneen ääressä. Useampikin esiintymispuvun yksittäiskappale odottaa tekeytymistään kankaasta puvuksi. Täytyy varmaan jättää ne hommat siihen, kun työt taas elokuussa alkavat. Ihmeellisesti sitä arkena ehtii paljon paremmin tehdä käsitöitä kuin lomalla :-O

Jotta ei menisi ihan surkutteluksi koko homma, tässä vähän katsausta siihen kevään kiireisimpään aikaan. Esiintymispukuja ja -asusteita tuli tehtyä kevään aikana noin seitsemisenkymmentä yhteensä. 

 

Tanssiteatteribiisiin ompelin 12 mekkoa. Yläosa lycraa (ja 3 erilaista yläosaa: tämä, halterneck ja V-pääntie) ja hameosa organzaa. Alla vielä kiinteästi mekkoon kiinni ommellut shortsit/hot pantsit. Mukava tanssia, kun mekko ei nouse kainaloon :) Näyttämöllä nämä olivat tosi kivan näköiset.

Hiuskoristeeksi tein 12 kukkasta, keskellä helmi. Kuuteen leikkasin organzasta ympyröitä, joiden reunat poltin, ja toiseen kuuteen leikkasin organzasta pitkiä suikaleita, joiden reunat poltin. Ja kukkasen ompelin sitten pinniin kiinni.

Balettinumeroon tuunasin vähän noita vanhoja tutu-hameita ompelemalla niihin pitsipäälliset (plate). Tässä mallina 5-vuotias, jolle tutu on ihan liian iso :)

Nykytanssinumeroon ompelin 4 uutta hametta vanhan mallin mukaan. Tosin nämä uudet ovat vihreitä, kun vanhat olivat punaoransseja. Yhtä kaikki, näyttivät hienoilta näyttämöllä valaistuksessa :)

Uusia korsetteja tein vain kaksi. Niitä tarvittiin kuusi, ja neljä oli vanhastaan. Mutta nämä kaksi taisivat olla ehkä ne suuritöisimmät, kun ensin piti katsoa tarkkaan, että tulee samanlaiset kuin nuo vanhat. Kankaan metsästys oli oma operaationsa... Vanhoissa on käytetty satiinia (puuvillasatiinin nurjaa puolta), mutta uusiin löydettiin vaaleanpunaista puuvillalakanakangasta, joka näyttämöllä ei erottunut yhtään tuosta satiinista. Ja hyvä niin :)

Pikkuisille auringonsäteille ompelin 21 hiusdonitsia. Ihanan kimaltelevia näyttämön valoissa! 

Näiden lisäksi tein 24 "uimahattua" keltaoranssista lycrasta ja 16 hiusdonitsia liilasta tyllistä, mutta kuvat jäivät ottamatta.

Ehkä toisaalta siis ihan hyvä ottaa lomalla vähän rennommin... ;)