Taas luistaa :)
Selvitin saumurin lankaongelman, ja lauantaisten juhlien inspiroimana olen nyt ommellut jonkin verran. Pitäähän sitä juhlamekko saada ;)

1595540.jpg

Mekko ei ole vielä ihan valmis: helma kaipaa kääntämistä ja yläosa kiinnitysnaruja. Ei kietaisumekko muuten oikein päällä pysy.
Malli on Modasta vuodelta 2003. Tämä mekko on ollut suunnitelmissa tehdä siitä asti. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, sano :) Syy mekonteon viivästymiselle on yksinkertainen: yritin funtsia, miten tuosta saisi järkevästi tehtyä imetysmekon ilman, että pitää kietaisukaistaleita sen kummemmin availla. Nyt nuorinkin on jo sen ikäinen, ettei enää ole sekunnin päälle amman saanti, joten unohdin imetyssysteemit tämän mekon osalta. Kangas on ihanaa - ja sitä jäi sen verran, että saan kuopukselle tehtyä siitä vielä liivimekon. Jee :)

Äitini toi pääsiäisenä Tunisiasta huivin, joka sopii mielestäni hienosti tämän mekon kanssa. Ettei tarvitse olla paljain hartioin, nääs.

1595543.jpg

Tänä iltana surruttelen tuon loppuun. Koneet odottavat jo lastenhuoneen pöydällä. Siellä siksi, että keittiöstä kuuluu äänet liian selvästi makkariin, enkä halua häiritä muiden unta. Lastenhuoneesta ei makkariin kuulu mitään, kun laittaa oven kiinni. Korkeintaan naapurit voivat vähän häiriintyä ompelukoneen ja saumurin säksätyksestä, joten ihan yömyöhään ei viitsi ommella. Harmi sinänsä, sillä silloin sitä aikaa olisi parhaiten ompelutöihin käyttää.

Liivimekoista jo mainitsinkin. Kävin läpi kangaslaatikoitani, ja raakkasin tilkut päivikseen menevään pinoon. Samalla tein löytöjä :) Nyt on kaivettuna kankaita paitoihin, hameisiin, kapreihin ja kuopukselle liivimekkoihin. Sellainen ei nimittäin vie paljoakaan kangasta, joten suuripiirteisenä kun aina ostan vähän enemmän kuin ohjeessa sanotaan, pysyy likka liivimekoissa :)

Kaksi olen saanut viittä vaille valmiiksi:

1595528.jpg

Farkkukankainen vaatii huolittelua, kukallinen enää nepparin taakse. Nämä ovat kokoa 90 cm, joten jos hyvin käy, menevät vielä ensi kesänä.

Näiden ja muiden kesämekkojen kanssa käytettäväksi olen tekemässä vinon pinon leggingsejä. Trikootilkkujakin riittää. Ja onpa tullut jokunen palanen ostettua ihan tätä tarkoitusta varten ;)

Tässä malliksi (leggingsin lahkeet kaipaavat huolittelua ja vyötärö kuminauhaa - vaikkei se tässä näykään):

1595538.jpg

Onpa kyllä kiva ommella pitkästä aikaa!