Mitä tapahtuu, kun viitisen vuotta vanha uskollisesti palvellut läppäri kokee äkkikuoleman? Seuraa mieletön pelastusoperaatio, kun koneen omistaja tajuaa, että valokuvatiedostoista ei ole varmuuskopioita missään. 

Melkoisen säädön jälkeen sain kuin sainkin ongittua vanhan koneen kovalevyltä kallisarvoiset kuvat talteen. Myös näitä käsityökuvia pelastui samalla.

Kiireisen kevään aikana on tullut neulottua ihan mukavasti. Enimmäkseen pieniä töitä kuten sukkia, kun ne valmistuvat niin nopeasti ja kun ihania malleja on putkahdellut oikealta ja vasemmalta. Ne isommat työt saavat vielä odottaa :)

Ystävän tyttärelle neuloin Argyle-sukat Knittyn ohjeilla. Hieman oli lanka paksuhkoa näihin, kun seiskaveikkaa pistin menemään, mutta yllättävän kivat näistä silti tuli.

 

Synttärilahjaksi ystäväni sai itselleen seiskaveikasta neulotut reisipituiset sukat lämmittämään jalkoja, kun viileämmilla ilmoilla pistelee menemään minihameessa ;) Nämä neuloin omasta päästäni, ja "saumaksi" tein kuuden silmukan palmikon, vai pelkkä punosko tuo on...

Lankaa meni mukavat kaksi kerää, yksi per sukka. Mutta tosi tyytyväinen olen näihin, sillä suunnittelin näitä samalla kun neuloin, eikä purkaa tarvinnut kertaakaan. Hyvä minä!

 

Eräälle toiselle ystävälleni neuloa hujautin hiirikädenlämmittimen, että töiden hoitaminen kävisi sutjakammin. Käytin tähän Novitan puron jämät. Saaja oli tyytyväinen :)

 

Pikkuneidille neuloin saapas- ja sisäsukiksi Novitan vaaleanpunaisesta Marjaretkestä pitkävartiset palmikkosukat. Eivät mene niin helposti rullalle nämä, ja neiti oli hyvin tyytyväinen. Palmikkoa on edessä ja takana, malli omasta päästä.

 

Kevätauringon lämmittäessä nappasin kaupasta ostoskärryyn Novitan oranssia Tico tico -lankaa. Väri oli kiva, ja ohuuskin miellytti. Knittystä löytyi sopiva Slippery socks -ohje, ja niin mennä tikutin 2,5 mm ruusupuisilla puikoilla. Laiska kun olin, en jaksanut alkaa miettiä raitojen kohdentamista, ja lisäksi mietitytti langan riittoisuus. Mutta aika hauskat ticoticosukat näistä kuitenkin tuli :) Ja nyt nämä lämmittävät pilatesohjaajani jalkoja viileinä kesäpäivinä ;)

 

Kollegalleni tein muokatulla ohjeella omat kesäsukat. Lankana Novitan vihreä Marjaretki. Koska lanka oli hieman paksumpaa, vähensin silmukoita ohjeen sivuraidasta. Ei ollenkaan pahannäköiset nämäkään.

 

Ompelukonekin on päässyt surraamaan, kun kevätnäytöksiin tein esiintymispukuja. Kahdesta muistin ottaa kuvat, sinisistä organza-essuista en. Tulipahan tehtyä aluevaltaus tälläkin saralla sitten :)

Kohta saan pääteltyä Merenneitosukat, ja sitten onkin aika aloittaa taas uusi projekti. Remontoinnin ohella ;) Verhojen ompelu alkaa aina välillä kyllästyttää, joten sille täytyy keksiä vaihtoehtoisia toimintoja... Neulomista saakin harrastaa mm. pihakeinussa istuen ja lasten pihaleikkejä seuraten ihan kiitettävän paljon taas tämäkin kesänä.