Keskimmäiseltä tuli reklamaatio: "Äiti, mulla ei ole mitään sopivaa villapaitaa." No, pakkaset jo menivät, mutta tartuin kuitenkin tuumasta toimeen, kun poika ihastui muuten vain (ups ;) ) hankkimaani tummanviolettiin Seiskaveikkaan. Olin kuullut paljon kehuja tästä Ullaneuleen raglan-ohjeesta, jota voi kuulemma helposti muokata eri kokoihin. Päätin testata, oliko huhuissa perää :) Mittasin tuon 8-vuotiaan ja aloitin neulomisen.

Toista kertaa tein ylhäältä-alas -neuletta, ja tämä onnistui tosi hyvin! Puikkoina 3 mm sukkikset ja pyöröt. Lankana siis Seitsemän veljestä ja menekki lähestulkoon tasan 2 kerää eli 200 g. Lähestulkoon siksi, että lankaa jäi noin 1,5 metrin pätkä :D

Koko on noin 116-120 cm, takapituus 42 cm, hihan sisäpituus 32 cm, rinnanympärys n. 63 cm. Ja toden totta, tuo Ullaneuleen ohje on mitä mainioin! Lisäpisteitä tuli siitä, että mitään saumoja ei tarvinnut ommella, riitti, että päätteli langanpäät. Unelmaneuletyö siis ;)

Neuleen "sivusaumoihin" ja hihan päälle tein ns. solmupalmikon. Ohjeen otin Neulojan käsikirjasta.

Ja jos tämä neule jää liian pieneksi ennen seuraavaa pakkasjaksoa, niin sitten tehdään pojalle uusi :) Niin näppärästi tämän neulominen kävi. Ja toisaalta, onhan tässä hiihtolomalla ollut aikaakin.