Paksun ja leveän palmikkoneuleen neulominen käy työstä. Niinpä, kun Anttilassa törmäsin Novita Saana -lankaan, päätin pitää pienen tauon naapurin palmikkopaidan neulomisessa. Taukoa kesti kaksi vuorokautta, jonka aikana kolmesta kerästä Saanaa tekeytyi yksi ihana slipoveri mallia "Green Day".

1341972.jpg

Vihreä ei ole ihan minun värini, joten tarjoan tuota ensin siskolleni. Jos hän ei sitä halua, niin toki pidän tuon itselläni.

Ohjetta muuntelin hieman: tein slipoverista viitisen senttiä pidemmän, mutta vastaavasti - lyhytselkäinen kun olen - lyhensin olkapäiden kohtaa vajaalla viidellä sentillä. Tosin tämän tein vasta testisovituksen jälkeen, kun pääntie meni noin navan kohdalta. Pääntietä neuloin yhteensä ohjeessamainitut kahdeksan kerrosta, joista tosin neljä kokonaan ympäri ja toiset neljä vain etupuolella lyhennetyin kerroksin.

Koska slipoveri kehittyi näinkin nopeasti valmiiksi, alkoi tehdä mieli ostaa samaa lankaa valkoisena ja tehdä itselle toinenkin.

1341971.jpg

No, se saa nyt odottaa, sillä tämä varsinainen neuletyö odottaa valmistumistaan - ja saakin odottaa, ellen tee asialle jotain :)

1341991.jpg

(Oikealla naapurin mummon käsialanäyte, puoliksi purettu takakappale. Tiheys on lähempänä oikeaa tuossa uudelleen tehdyssä takakappaleessa vasemmalla. Ja alla sama ilman salamaa.)

1341993.jpg