Ihan mieletön ajoitus, kun ensi viikolle on luvattu kireitä pakkasia, ja eilen illalla sain tyttären uudet villahousut valmiiksi :)

Langan hankkimisessa oli vähän vaikeuksia. Neiti nimittäin ihastui tähän kanerva-väriin, jonka löysin alekorista, ostin pois ja neuloin ne yhdet pitsineulesukat hänelle ja toiset kummitytölleni. Ja kun villahousuista tuli puhe, en tietenkään löytänyt samaa lankaa enää mistään. Yritin tarjota punaisempaa lankaa, mutta se ei kelvannut koska "tää on punaista ja mä haluan liilat housut". Niinpä tietysti.

Sitten onni potkaisi, ja löysin lankaa yhdestä toisesta kaupasta, jonne eksyin ihan sattumalta. Ostin saman tien 6 kerää varastoon :D Todennäköisesti seuraavaksi tyttö haluaa samanvärisen neuletakin ;)

Nämä pöksyt neuloin Villapöpien ohjeella. Lankana siis Novitan Nalle värinä kanerva. Langan menekki oli näihin housuihin n. 180 g. Lahkeen sisäpituus 41 cm ennen resoria, neidin vaatekoko on tällä hetkellä 104-110 cm. Vyötäröä varten loin 100 silmukkaa, lahkeissa silmukoita oli 74 per lahje. Ja haarakiilaa neuloin 8 kerrosta. Nämä vinkiksi, jos joku haluaa tuolla ohjeella tehdä jo vaippaiän ohittaneelle pöksyt ;)

Lahkeiden ulkosivuun neuloin 6 silmukan palmikon, heti lantiolisäysten jälkeen. Puikkoina käytin kolmosen 40 cm pyöröä sekä sukkiksia. Hienosti pelittivät :)

Tätä ohjetta voin vilpittömästi ja varauksetta suositella. Ainoa ommeltava kohta on haarakiilan sauma, joka sekin päätellään kolmen puikon päättelyllä. Ihanan helppoa.

Nyt saavat pakkaset tulla, meitä ne eivät haittaa :)