Keskimmäisen pipotilanne alkoi olla huolestuttava. Mikään sellainen kauluripipo ei enää kelvannutkaan, kun ne kuulemma ovat niin vauvamaisia. Piti keksiä jotain muuta riittävän lämmintä ja ehjänäpysyvää. Sain ennen joulua kiitoslahjaksi 9 kerää Rowanin Felted Tweed -lankaa. Kaikki kerät eri värisiä. Mitään isompaa ei niistä oikein voi tehdä, mutta pipoprojektiin ne sopivat mainiosti. Metsästin ohjeita netistä, mutta mieluista ei löytynyt, joten keksin sen itse :)

Tuloksena inside out -pipo, eli kaksinkertainen myssy, joka on taatusti lämmin.

Neuloin pipon 2,5 mm:n ruusupuisilla sukkapuikoilla. Lankaa jäi jäljelle n. 20 g/kerä.

Voi keskimmäinen valita, pitääkö pääkalloja vai salamoita näkyvillä :)

Sen verran ajattelematon olin, etten silmukkamäärä pistänyt ylös mihinkään. Ja tekniikkana oli siis aloitus sinisellä tuolta päälaelta edeten lisäyksin kuviokohtaan ja resoriin, jossa vaihtui langanväri, ja jatkoin kavennuksin loppuun. Resoriin tein pienen aukon päättelemällä yhdellä kerroksella n. 10 silmukkaa ja luomalla ne uudelleen seuraavalla kerroksella, ja aukon kautta sitten päättelin langat. Aukon ompelin umpeen ja myös pipon päädyt toisiinsa kiinni parilla pienellä pistolla. 

Hieman tuo on käytössä venynyt, joten täytyy varmaan pujottaa resoriin ohutta pyörökuminauhaa, että ei ihan lepata tuulessa :) Tai sitten neulon uuden, vähän pienemmän ja vähän pidemmällä resorilla ;)

Pääasia kuitenkin on, että pipon omistaja tykkää pipostaan valtavasti, eikä ole muuta pipoa suostunut tämän valmistumisen jälkeen päähänsä laittamaan :)