Käsityöihmisenä tykkään antaa lahjaksi itsetehtyjä juttuja ja nimenomaan käyttötarvikkeita. Ja villasukkiahan käyttävät kaikki ikään ja sukupuoleen katsomatta, eikö vain ;) Niinpä neuloin esikoiselle edellisen postauksen sukista jääneestä puolikkaasta kerästä sukat. Ohjeen poimin Favourite Socks by Interwieve Knits -kirjasta. Annoin sukat esikoiselle toivottaen samalla hyvää joulua, mutta kuulemma "ei nää ole ne oikeat joululahjat, eihän" ;)

 

Sukat ovat sittemmin olleet jo kovassa käytössä - eli "lahja" oli selvästi mieleinen :)

Toisetkin sukat pyöräytin joululahjaksi:

Lankana saksalainen Opal, jota on kerässä 100 g (n. 420 m) ja joka neuloutuu näppärästi 2,5 mm puikoilla. Etsiessäni nettikaupoista ohutta ja yksiväristä sukkalankaa, törmäsin tähän Sentikan nettikaupassa. Lanka on todella riittoisaa ja ihanaa neuloa - vaikkakin ihanat 2,5 mm puupuikot vähän tuppaavat vääntymään ;) Kerästä jäi näiden sukkien neulomisen jälkeen 17 g lankaa jäljelle, joka on ehkä kuitenkin liian vähän, että niistä saisi 4v-kuopukselle jotain...

Ohjeen näihin Baroque-sukkiin bongasin Knittystä. Kolmen silmukan välillä tehtävät kierteiset silmukansiirrot ovat välillä aikaavieviä, mutta ohjeen oppii melko nopeasti ulkoa noin suurinpiirtein, joten jo toisen sukan tekeminen kävi joutuisammin. Uudet Baroque-sukat ovatkin jo puikoilla :)

Tuossa vielä lähikuvaa noista sivulla juoksevista palmikoista.

Nämä sukat menevät lahjaksi esikoisen opettajalle. Me oppilaiden vanhemmat olemme perinteisesti antaneet yhteisen lahjan (keväällä mm. hemmottelulahjakortti), ja nyt joulun alla joku keksi, että annetaan hyvä dekkari, pullollinen hyvää viiniä, herkullinen suklaarasia ja jos vielä jostain löytyisi hienot villasukat, niin paketti olisi täydellinen. Ennen kuin tarkemmin ajattelinkaan, olin jo lupautunut neulomaan opelle hienot sukat - ja tarjoukseni sai kannatusta :) Toivotaan nyt, että lahja on mieleinen.

Ja ne toiset jo puikoilla olevat samanlaiset sukat menevätkin sitten eräälle toiselle opettajalle. Kun sana vanhempien keskuudessa kiiri, sain uuden tilauksen :D Onhan tässä tiistaihin asti aikaa neuloa... ;)

Ja koska jouluaattoon on vielä vajaa viikko, niin sitähän ehtii vaikka mitä ;)