Ostin huvikseni pari kerää Novitan Puro-lankaa. Itse asiassa vain siksi, että vyötteessä sanottiin sen huopuvan konepesussa.

Tein tavoistani poiketen mallitilkun (ja mihin seinään rasti piirretäänkään? ;D ), jonka myös huovutin ennen varsinaisen työn aloittamista. Mittasin tilkun tarkkaan ennen ja jälkeen konepesun, ja selvisi, että lanka huopuu n. 30 % pituudesta (valmiissa työssä tosin n. 40 %) ja 50 % leveydestä. Neulejälkeä ei huopuneessa työssä enää erota, vaan siitä tulee tosi tiivis - ja toivottavasti lämmin :)

Ryhdyin työhön, tarkoituksena saada neulottua kuopukselle (3v.) lämpimät tumput talven leikkeihin. Pari iltaa siinä meni, ja n. 1,5 kerää lankaa (mallitilkun kanssa). En halunnut välittää raitojen kohdennuksesta, vaan neuloin sen kummemmitta pohdintoja. Tällä kertaa sentään kirjoitin ohjeet ylös, joten toisestakin tumpusta tuli ensimmäiselle kaunis pari ;)

Puikkoina käytin 6 mm bambusukkiksia. Eivät luistaneet alta pois ;)

Yllä valmiit tumput A4-paperiarkin päällä (koon vertailun vuoksi) ennen huovutusta.

Ja alla samat tumput huovutuksen ja kuosittelun jälkeen, saman aanelosen päällä. Pikkuinen kokoero, eikö :)

 

Mutta sopivat hienosti kolmevuotiaalle, ja se on tärkeintä.

Seuraava projekti on muuntaa ohjetta niin, että saan sillä neulottua Novitan Huopasesta huovutettuja tumppuja 6- ja 8 -vuotiaille, ja mieskin himoitsee yhtä paria. Jos vaikka ne pakkaset vielä tulevat takaisin, niin ei tarvitse kenenkään kärvistellä kylmillä sormilla lumileikeissä :)

*

Itselleni neuloa huiskautin myöskin parin illan aikana kämmekkäät. Palkkatyöni alkoi joululoman jälkeen perjantaina, ja maanantaina pidin tunnit yhden koulun isossa liikuntasalissa. Tietäähän sen, minkälainen jääkaappi on kyseessä, kun ulkona on ollut vajaat parikymmentä astetta pakkasta kuukauden verran ja koulun oppilaat joululomalla. Eipä ole hirveästi liikuntasalia sinä aikana lämmitetty, ja melkein hengitys huurusi, kun siellä töitä tein. Kädet sinisinä. Jos ensi maanantaina eivät näpit olisi yhtä jäässä näiden kanssa:

 

Lanka on samaa Novitan Ainoa, kuin mistä tein joululahjaksikin yhdet kämmekkäät. Sitä jäi jäljelle silloin vajaa kerä, ja näihin se sitten meni kokonaan. Silmukoita on 30, eli 10 per puikko. Ja peukalokiilalla nämäkin. Puikkoina nelosen bambut - ihanat :)