Siitä ilmeisesti puhe mistä puute...

Sain vihdoinkin tämän välityöni valmiiksi. Aloitin tätä aikoinaan, kun satuin näkemään ihanan ohjeen, ja plussapisteseteleillä kävin hakemassa ilmaiset langat itselleni :) Valkoinen on kiva väri, kun se sopii kaiken kanssa. Ja on ihanan puhdaskin - toistaiseksi.

1251292.jpg

Lanka on Novitan seiskaveikkaa. Ostin viisi kerää à 150g, ja lankaa jäi jäljelle 69g. Siitä ehkä saa vielä jotain tehtyä... Puikot Addin 60cm pyöröt, 3mm. Kun on niin löysä käsiala, pitää neuloa suositusta pienemmillä puikoilla :)
Ohjeen löysin Novitan syksy ekstra 2007 -lehdestä. Siinä oli muitakin palmikkoneuleita, mutta tähän iskin silmäni ensin. Itselle on siitä kiva neuloa, että näistä vaatteista ei samalla tavalla kasva ulos, toisin kuin lapset kasvavat ulos omistaan.

1251295.jpg

Mutta eihän mikään ole täydellistä: Ohjeessa oli tuo nappilista kehotettu neulomaan erikseen ja ompelemaan etukappaleisiin jälkikäteen kiinni. Neulos ei ole poikittaista kuten monesti yleensä, vaan pystysuorassa, joten en jaksanut alkaa säätää (kun en muutenkaan tykkää neuleen saumojen ompelemisesta), vaan vähän sovelsin ja neuloin nappilistaa koko ajan etukappaleiden mukana. Arvata saattaa, etteivät napinlävet ihan tasaisin välein onnistuneet. Ja hieman olen mitannut etukappaleiden pituuksia väärin, kun toinen on puolitoista senttiä pidempi kuin toinen. No, tekevälle sattuu ;)

Mutta kylläpä tuo on lämmin! Ja ihan nättikin :)

Seuraavaksi koitan saada tuhottua jokusen puuvillalankakerän, jos vaikka kuopukselle neuloisi niistä jotain. Aloittamisen vaikeutta vain, kun juuri on saanut yhden ison työn päätökseen eikä ole mitään pienempääkään puikoilla. Höh.