Meillä pikkuneiti opettelee jo kovaa vauhtia kuivaksi, mutta kun olin puoli vuotta sitten ostanut kiekon liukuvärjättyä hahtuvaa, niin pitihän ne villahousut siitä neuloa :)

1840590.jpg

Ohje on loistava, L-O-I-S-T-A-V-A! Suosittelen neulomaan "Villapöpät". Suosittelen vilpittömästi.
Kuvassa näkyvät pöpät syntyivät nopesti, kunhan sain luomisentuskan hoidettua alta pois. En ollut ikinä aikaisemmin hahtuvaa neulonut, joten hieman oli vaikeuksia silmukoiden luomisessa ilman, että lanka koko ajan katkesi. Onnistui se sentään, ja sitten neulominen olikin lasten leikkiä :)

1840595.jpg

En kuolemaksenikaan muista, mistä tilasin tuon hahtuvakiekon. Väri on kaunis vihreä, eikä tuo liukuvärjäyskään ole mitenkään pahannäköinen.
Näitä neuloin nelosen pyöröillä, lahkeet bambuisilla sukkapuikoilla. Tuli juuri passelit, kun pidensin housuosaa parilla kolmella sentillä ohjeesta.
Lankaa jäi jäljelle vähintäänkin puolet kiekosta, joten nyt on jo toiset samanlaiset pöpät puikoilla :)
Täytyy varmaan pistää nämä myyntiin, kun niin vähän on nykyään vaipoille käyttöä. Harmi sinänsä, kun vasta nyt tämänkin ohjeen löysin.

1840600.jpg

Ai niin, kun näitä testattiin, niin tuli tuo kosteudenpitävyyskin testattua. Tyttö oli itsekin ihan innoissaan uusista pässinpökkimistä, ettei halunnut käydä potalla, vaan pissasi vaippaan. Vaippa (Hilivinksis tuplaläppä - tiedoksi ;) ) oli ihan märkä, mutta villikset olivat päältä kokeiltaessa ihan täysin kuivat ilman mitään lanoliinikäsittelyjä tms. Olen tosi tyytyväinen näihin siis.

Ja kun ne toisetkin pian valmistuvat, ryhdyn varmaan joululahjojentekopuuhiin. Huovutettuja lapasia on taas toivottu, joten siinä meneekin sitten jokunen ilta mukavasti, kun niitä kilkutan :)