Tuli tuossa eräänä päivänä naapurin kanssa puhetta neulomisesta. Naapuri kertoi, että mummonsa oli ollut kova neulomaan. Harmi vain, että mummo oli kuollut ja jättänyt jälkeensä keskeneräisen palmikkoneuleen. Tämä tapahtui n. 15 vuotta sitten. Kuulemma vieläkin oli neule kesken, kun naapuri itse ei puikkojen käyttöä oikein hallitse.

Koska olin tämän keskustelun aikaan itse töiden välissä, pyysin naapuria tuomaan keskeneräisen tekeleen minulle. Lupasin vilkaista sitä, ja jos saisin ohjeesta jotain tolkkua, voisin tehdä työn loppuun. Pitäähän nyt naapurille palmikkoneule saada!

Kaksi viikkoa sitten sain käsiini tuon keskeneräisen neuleen. Mummolla oli ollut todella tiukka käsiala, kun kuutosen puikoilla oli neulonut yhtä tiukkaa kuin mitä minä tekisin kolmosen puikoilla. Vaihdoin kuutoset nelosiksi ja neuloin keskeneräistä etukappaletta kymmenisen senttiä. Ero käsialoissa näkyi liian selvästi. Tekstari naapurille ja lupa mummon tekemän osuuden purkamisesta saatu. Aloitin siis alusta.

Nyt on etukappale yli puolenvälin, vanha etukappale purettuna ja odottaa vielä hieman kosteana vyyhtinä käyttöönottoa, ja takakappale odottaa purkamista. Toivon saavani neuleen valmiina naapurille ennen pääsiäistä. Tai viimeistään sen jälkeen :)

Lupaan ottaa kuvia valmiista neuleesta sitten, kun se on ajankohtaista...