Olenpa ollut ehtiväinen - jos lievä omakehu näin sallitaan ;)

Juhannuksen jälkeen juhlittiin kummitytön 3v-synttäreitä. En halunnut viedä lahjaksi mitään leluja, kun kolmesta lapsesta nuorimmaisena niitä perheessä riittää. Sen sijaan tein ja vein vaatesetin: tunika/liivimekko ja trikoo-caprit. Aika nätti tuosta tuli, vaikka itse niin sanonkin:

1763128.jpg

Liivimekon kaava on sama kuin mitä olen aikaisemminkin tehnyt, ja kopsattu Modan numerosta vuodelta 2003. Tämä koko on 100cm. Nuo trikoo-caprit tein Ottobren housujen ohjeella (numero taisi olla syksyltä jokunen vuosi sitten). Lahkeet vain ovat lyhyemmät kuin mitä ohjeessa on. Kukkakankaan löysin Eurokankaan Variston myymälästä palapuolelta. Tuota on vielä sen verran jäljellä, että saan kuopukselle vaikka t-paidan pitkillä hihoilla.

Tältä nuo näyttävät "puettuina":

1763130.jpg

Olin samalla reissulla ostanut kuopukselle Finlaysonin pallokangasta, ja suitsait sukkelaan hänelle ompelin  samanlaisen tunikan (koko 90cm ilman takahalkiota) hihoilla. Tuli vähän iso, mutta ensi kesänä on just passeli :)

1763134.jpg

Ja pojille surautin samaan syssyyn shortsit. Esikoiselle tein pidemmät, keskimmäiselle vähän lyhyemmät. Kangas on sataprosenttista puuvillaa, ja ohjeet Suuren Käsityölehden numerosta 6-7/2008.

1763137.jpg

* *

Itsellenikin olen jotain saanut aikaiseksi.
Aikaisin keväällä aloittamani pitsineulekolmiohuivi valmistui vihdoin, ja juuri sain sen pingoitettuakin.

1763154.jpg

Aika jännä juttu, että pingoitus tekee huivista puolta suuremman kuin mitä se on puikoilla.

1764445.jpg

Lankana on TeeTeen Kamena (100% kampavilla), ja sitä meni huiviin 200g. Puikkoina käytin 2,5-millisiä 80cm pyöröjä. Aloitin 60-senttisillä, mutta uutta vyyhtiä aloittaessani vaihdoin samalla pidempiin pyöröihin. Tämän huivin piti valmistua juhannukseksi, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan ;)

1764446.jpg

1763169.jpg



Kolmiohuivin kanssa samaan aikaan kilkuttelin itselleni tällaisen ihanan palmikkoneuleen:

1763177.jpg
(Huomatkaa kaunis järvimaisema! Järvi on Kutemajärvi Etelä-Savossa.)

Lankana Novitan Samos (50% puuvilla, 50% akryyli), jota meni himpun vajaa 450g. Ohje on jostain Kauneimmat Käsityöt -lehdestä noin vuodelta 2006-2008. Lehti on anopin, ja siitä vain kopioin tuon ohjeen. Hieman oli suositusta paksumpaa lankaa, sillä tein vielä yhtä kokoa pienemmän kuin mitä ohjeessa oli S-koko.

1763188.jpg

Tästä tykkään kovasti - ja tätä oli myös eri kiva tehdä :)

* *

Ennen kuin kesäloma loppuu, olisi tarkoitus saada viimeisteltyä pari hihatonta puuvillatoppia. Nekin oli tarkoitus saada tehtyä lapsille täksi kesäksi, mutta jotenkin tuo viimeistely ei ole ominta alaani...
Lisäksi ajattelin purkaa yhden neuleen, josta tuli liian pieni ja lanka loppui kesken. En muutenkaan loppujen lopuksi tykännyt koko mallista, joten ei ole suurikaan vahinko tuo purkaminen. Saisi vain aikaiseksi. Ja onhan tätä kesää vielä jäljellä ;)