Siivotessani lasten vaatekaappeja löysin kuopuksen vaatteiden joukosta reilu vuosi sitten neulomani puuvillapipon. Ohje on muistaakseni jostain "Kauneimmat käsityöt" -lehdestä, numeroa en enää muista. Ihan kiva palmikkopipo, ja kiva idea tuo "tupsu" päälaella.

1530228.jpg

Muistelisin kuitenkin, että vähän tuon pipon neulominen tuskastutti, kun pyöröillä pistin menemään ympäri, ympäri ja aina välillä palmikonkierto sekaan. Senkin muistan, että tuo kuvassa oleva koko olisi kaksivuotiaan, mutta ei taitaisi tuo kaksiveelle päähän mahtua. Kuopuksellakin tuo pää on pieni ja siro, ja välillä pipo näyttää hyvinkin pieneltä.

Ja sitten vähän uudempaa tuotantoa:

1530235.jpg

1530236.jpg

Kaksi samanlaista pipoa. Malli Suuresta Käsityölehdestä viime kesän kaksoisnumerosta (jos en ihan väärin muista). Koska ei lankalaatikosta löytynyt mansikanpunaista lankaa, otin käyttöön pinkin Mandarin Petit -langan jämät (samaa, kuin siinä aikaisemmassa raitaneuleessa) sekä vajaan kerän vaaleanpunaista Tennesseetä. Tämä malli houkutti siksikin, kun minusta nuo "rullat" on hirveän kivan näköisiä :)

Kuinka ollakaan, Mandarin Petit -langasta neulotusta piposta tuli himpun verran liian suuri kuopuksen pieneen päähän. Tennessee onnistui hieman paremmin, varmaan siksi, että tein sen toisena ;)

Langan menekkiä en äkkiseltään uskalla sanoa. Noin puoli kerää sitä meni per pipo.

1530238.jpg

Siinä mielessä kivat pipot neuloa, että syntyivät kuin itsestään ulkoilujen aikana. Mitäs muuta sitä pihalla tekisi, kuin neuloisi? ;)