Neulomisen lomassa tunsin yhtäkkiä pakottavaa tarvetta tehdä jotain muuta. Nuorimmaisella oli tänään Halloween-juhlat kaverin luona, ja koska prisessavaihe on juuri nyt niin kovin pinnalla, halusin vähän lisätä hehkua prinsessana olemiseen ;)

Heti aamulla kaivoin kaapista vanhan valkoisen lakananjämän. Siitä leikkasin mittaa apuna käyttäen puolikellon. Samasta kankaasta leikkasin myös kolme n. 6 cm leveää suikaletta, joiden reunat huolittelin saumurilla. Sen jälkeen mitta taas käteen ja nuppineulat toiseen ja suikaleiden kiinnitys puolikellohelmaan. Takasauma saumurilla umpeen, yläreunaan leveä kuminauha ja sitten vanteiden pujotus kujiin. Ta daa, vannealushame prinsessamekkoon oli valmis!

Koska mekko (Lindexiltä ;) ) jäi tuon alushameen kanssa hieman lyhyeksi, kaivelin kangasvarastojani vähän lisää ja löysin vaaleanpunaista vuorisatiinia. Siitä tein alushameen päälle päällisen. Näin hieno prinsessamekkokokonaisuus tuli:

Neiti oli aivan innoissaan, ja itse tunsin pienen kateudenpiston sisälläni. Minäkin olisin pikku tyttönä halunnut yhtä hienon prinsessahameen ;)